24 Aralık 2012 Pazartesi



Çocuklarımız ve kar 


'Aman üşümesin' çocuk annelerimizden ve büyüklerimizden bu havalarda sıkça duyduğumuz cümledir.

Oysaki uzmanlar ailelerin yazın 'çok sıcak', kışın da 'çok soğuk' diyerek çocuklarını dışarıya çıkartmamasının doğru olmadığını, çocukların önlem alınarak her mevsim evin dışında temiz havada zaman geçirmesi gerektiğini vurguluyorlar.
Çocuklar her şeyi oyunla öğrenir. Oyun sayesinde, herşeyi yaparak ve yaşayarak deneme fırsatı bulur. Çocuklar oyunla öğrendikleri bilgileri de unutmazlar. Çocuklar için oyunlar, çok önemli deneyimlerdirBir çocuğun sağlıklı gelişmesini ve büyümesini istiyorsak, dışarıda oyuna mutlaka yer vermemiz gerekiyor. 'Kar yağıyor üşür, yağmur yağıyor ıslanır' demeyin. Bir çocuk sıcak ya da soğuk, her gün dışarıya çıkmalı. Yağmur yağsa,kar yağsa da, uygun çizmesini giyip, şemsiyesini alıp çoçuk çıksın dışarıda, dolaşıp oynasın. Hatta bırakın biraz yağmurda kısa süreli ıslansın. Kısa süreli yağmurda ıslanmaktan hasta olmaz. Gelsin eve, üstünü değiştirin. Çocuk yağmurla ilgili deneyimi de yaşasın. Çocuklar, şehir trafiğinden uzak, daha çok yeşil alanlarda ve parklarda oynasın. Evin içinde saatlerce televizyonun veya bilgisayarın karşısında zaman geçirmesinler."

çocuğunuzun dışarıda oynaması vücüdünda biriken fazla enerjisini dışarı atılmasına, iştah artmasına, vücut sistemlerinin daha iyi çalışmasına, büyük ve küçük kas gelişimine yardımcı olur.

Çocuklarımızın karla oynıyabileceği bazı aktiviteler :




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder