14 Ocak 2013 Pazartesi


ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN 


Çocuklarınız için en iyisini istiyorsunuz. Onların iyi başarılı, yaşamlarında mutlu, çevrelerinde tuttuğunu koparan insanlar olmasını diliyorsunuz. Arkadaş edinebilmeleri, yeteneklerini kullanmalarını ve çevreye uyum sağlamalarını istiyorsunuz.

Çocuklarının güçlü bir özgüvene sahip olarak büyümelerine yardım etmek, bir anne babanın en önemli görevidir. Özgüveni yüksek olan çocuk, yaşamda mutlu ve başarılı bir yetişkin olmak için en iyi şansa sahiptir.

Anne babalar herkes için yaşamın en önemli kişileri olarak kalırlar. Bunun nedeni kendimizi nasıl duyumsadığımızı belirleyen en güçlü etkenlei bize aşılayanların onlar olmasıdır. İçinizdeki yargılayıcı ve cezalandırıcı seslerin ne kadarının çocuklukta duyduklarımız olduklarını gösterir.

Çocuklarda anne babanın onayına gereksinim o derece güçlüdür ki onların onayınıistemek anne babanın ölümünden sonra da devam edebilir.
Gerçekten oldukları gibi görebildiğinizde, değer verdiğinizde, onayladığınızda yaşam boyu onları koruyacak psikolojik bir zırh sunarsınız .

Anne baba bir bebeğin tüm dünyasıdır, tüm rahatlık ve güvenlik kaynağı, onu korku ve acılara karşı koruyan kişilersiniz. kim olduklarını yansıtan bir aynasınız!!
bir bebek ona gülümsemenizden haarika bir valı olduğunu, dokunuşunuzdan korunmakta olduğunu, ağlamasına gösterdiğiniz ilgiden etkili ve önemli olduğunu öğrenir. 

Rahat ettirilmemiş, kucağa alınmamış, kendisi ile konuşulmamış, sallanmamış ve sevilmemiş bebekler değerleriyle ilgili başka dersler edinirler. Sıkılınca ağlamalarının rahatlama getirmediğini öğrenirler. bunlar da zayıf özgüven yapısının ilk tuğlalarıdır.


Çocuklarda Özgüven konusu Bir sonraki Blog Postlarımızda devam edecektir ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder