31 Ocak 2013 Perşembe


ÇOCUKLARA DİSİPLİSN UYGULAMAK


Günümüzde çoğu annemiz ve babamız hiç düzeltilmeyen ve sınırlandırılmayan çocukların yüksek özgüveniyle büyüdüklerini düşünürler! 

Oysaki gerçekte durum bunun tam tersidir. Disiplinsiz büyütülen çocukların özgüveni daha düşük olur ve onlar daha bağımlı, daha az başarılı ve çevrelerini denetleyemeyen kişiler olurlar.
Öğretmenlerinin onaylamyan tavırları ve gördükleri acımasız geribildirimlerle karşılaştıkça yaşamları tatsız süprizlerle dolar. 

Sınırlarını bilmedikleri ve ne zaman bir sorunla karşılaşacaklarını kestiremedikleri için (en sabırlı anne babanın bile bir taşma noktası vardır), bu çocuklar daha kaygılı olma eğlimindedir. Bu çocuklar çoğu zaman sevilmedikleri duygusu yaşarlar, çünkü yaşamlarında, kural ve sınırlamaların getirdiği fiziksel ve duygusal koruma yoktur: '' yaptıklarımı umursamyorlarsa, beni sevmiyor olmalılar''.

Disiplin, özgüvenine yapılan bir saldırı olarak görülmemelidir. Disiplin, çocuğa güvenli, destekleyici öğrenimin verildiği bir ev ortamı yaratmaktadır.
Disiplin çocuklarınızla iyi ilişki kurmanızla başlar. kendilerinden hangi kurallara uymalarının beklendiği ve uymadıklarında alacakları sonuçları anlaşılır mantıklı ve gerçekçi olması ile devam eder.




Bir sonraki Blog yazımız Çocuklara verilen cezalar ile ilgilidir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder