28 Ocak 2013 Pazartesi


ÇOCUKLARIN OKUL BAŞIRISINI GELİŞTİRMEK


Tekrardan Merhabalar; Çocuklarımızın okulda başarılı olmasını istiyoruz. İyi notlar almasını güzel ve problemsiz bir okul hayatı olmasını istiyoruz!

Okulda yalnızca okuma yazma, matematik, tarih, ve fen bilgisi dersleri öğretilmez. Çocuklar derslerini mantıklı bir düzen ve dikkatle, zamanında bitirdiklerinde çok önemli bir yaşam becerisi öğrenmiş olurlar. Çocuklar okulda düzenli olmayı, önceden planlamayı işi sonuna dek takip etmeyi, öğrenir, kendilerini denetlemeyi alışırlar. Mantıklı notlar almaları benlik-değerlerine destek olur.

Oğlunuz ödev kağıtlarının üzerinde yıldızlar ve gülen yüzler görür, öğretmenin onu beğendiğini ve sevdiğini duyumsar, öteki çocukların onu yeterli bulduklarını görür.

Okulda başarısız olmayı sürdürmesine izin verilen çocuk özgüvenine her gün yeni darbeler alır. Aldığı düşük notlar, öğretmenin onayını almama ve sosyal soyutlanmalar çocuğun taşımak zorunda olduğu acı veren yüklerdir.çocuğun özgüveni giderek daha da gerilediğinden, büyük darbeler alır.

Çocukların okulda başarılı olmamasının doğal olarak pek çok nedeni vardır. Oğlunz öğretmeni iyi göremiyor ya da iyi işitemiyor olabilir. Bir öğrenme zorluğu (söz yitimi, okuma körlüğü, hiperaktiflik gibi) ya da yakınında oturan arkadaşları tarafından dikkati dağılıyor olabilir.

Sorun her ne olursa olsun, Araştırın önce çocuğunuzla görüşün. Oğlunuz size sorunun ne olduğunu ve bunu çözmek için ne yapılması gerektiğini anlatsın. Ardından, Öğretmenleriyle görüşün sorunun ne olduğunu, durum çözülmesi zor bir hale gelmeden öğrenin, veli toplantılarını kollayın, ve öğretmenin sorunu nasıl değerlendirdiğini dinleyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder